Giresun Espiye İlçe Müftülüğü, İdlib'deki terör saldırısında şehit olan 33 Mehmetçiğimiz başta olmak üzere deprem, çığ felaketi ve uçak kazasında vefat edenlere yönelik dua ve hatim programı düzenledi.

Espiye’deki bütün camilerde düzenlenen programlarda şehitler için Yasin-i Şerif, Fetih ve Mülk sureleri okundu, dualar edildi.

Merkez Camii’nde cuma namazı öncesinde düzenlenen programda cemaate hitap eden İlçe Müftüsü Yavuz Koçak, “Şehitlerimize Yüce Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar, acılı ailelerine ve milletimize sabırlar diliyorum. Türk milleti çok güçlü bir millettir. Tüm vatandaşlarımız şehitlerimiz için tek yürek oldu.” dedi.

Yağlıdere/Giresun

"Gençler Camide Buluşuyor, Değerlerini Öğreniyor"

Öte yandan Giresun Yağlıdere İlçe Müftülüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde “Gençler Camide Kur’an’la Buluşuyor, Değerlerini Öğreniyor” adlı proje başlatıldı.

“Gençlerin Kur’an’la ve camiyle buluşarak Kur’an-ı daha iyi anlamaları ve cemaat olmanın önem ve şuurunu kazanmaları” amacıyla hayata geçirilen proje, Yağlıdere’de ikamet eden 13-20 yaş arasındaki gençlere hitap ediyor.

Sekiz hafta sürecek proje sonunda, projeye katılan öğrencilere yönelik bir sınav yapılacak ve sınav sonucunda dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verilecek.

Proje kapsamında İlçe Müftüsü Fatih Sarıgül, Yağlıdere Merkez Camii’nde öğrencilerle bir araya geldi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Öztürk ve din kültürü öğretmenlerinin de katıldığı buluşmada, öğrencilere Kur’an-ı Kerim hakkında bilgi verildi; istiaze ve besmele konuları ile Fatiha Suresi’nin tefsiri üzerinde duruldu.

İlçe Müftüsü Sarıgül’ün öğrencilerin sorularını cevaplandırmasının ardından cemaatle kılınan yatsı namazı ile program sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan