Şehit Buz için Bulancak İlçesi Karaağaç Köyü Camii’nde mevlit programı düzenlendi.   

Programda din görevlilerince Kur’an’ı Kerim’den ayetler ve mevlitten bahirler okundu, ilahiler seslendirildi, tekbirler ile salavatlar getirildi.  

Programda vatandaşlara hitap eden İl Müftüsü Ramazan Topcan, şehitleri rahmetle yad ederek birlik ve beraberlik temennisinde bulundu.  

Şehitlerin emanetine sahip çıkmanın asli bir görev olduğunu belirten Müftü Topcan, "Aziz şehitlerimiz ve şehit yakınları millete emanettir. Şehitlerimiz en muazzez olan canlarını bu vatan için vermiştir. Şehitlerimiz için ne yapsak azdır. Onlar, tarihin en zor dönemlerinde vatanı, milleti, bayrağı, sancağı uğruna canını feda etmekten tereddüt etmeyen yiğit vatan evlatlarımızdır. Buradan bir kere daha ifade edeyim ki, yüreğimizdeki vatan aşkı devam ettikçe ay yıldızlı bayrak özgürce dalgalanmaya devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, manevi huzurunda bulunduğumuz aziz şehidimiz Dursun Boz başta olmak üzere bu toprakları bize mukaddes bir vatan olarak emanet eden tüm şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve dualarla yad ediyor, hayatta olan kahramanlarımıza sağlık ve uzun ömür diliyorum. Ebediyete uğurladığımız tüm kahramanlarımızın kabirleri nur, makamları ali, mekanları cennet olsun." dedi.  

Yapılan duanın ardından program sona erdi.

Programa, Bulancak Kaymakamı Ünal Koç, Bulancak Müftüsü Cevat Erişti, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.    
 

Editör: Mehmet Çalışkan