Giresun İl Müftülüğü Göç Koordinatörlüğü, mülteci ailelere destek olmak için iyilik seferberliği başlattı.

Bu kapsamda mülteci ailelere yönelik “Ramazan Kardeşlik İster” temasıyla program düzenlendi.

Merkez Yavuz Sultan Selim Camii'nde gerçekleştirilen programda konuşan İl Müftüsü Ramazan Topcan, kültürel bağların korunarak kardeşlik duygularının yaşatılması gerektiğini ifade etti.

İl Müftüsü Topcan, “Yaşadığımız coğrafyalar farklı olsa da biz Hz. İbrahim’in torunlarıyız. Hz. Muhammed’in (s.a.s.) evlatlarıyız. Dillerimiz, renklerimiz farklı olsa da biz Kur’an’ın kardeşleriyiz. Bize kardeşlik yaraşır. Siz sadece Rabbimizin değil bizim de misafirlerimizsiniz. Yüzyıllardır kültürel bağlarımız var. Bu ortak noktalarımızı koruyarak birlikte huzur ve güven içinde yaşamalıyız. Derdiniz derdimiz, sıkıntılarınız sıkıntımızdır. Aç ve açıkta olan kardeşlerimizi görmezlikten gelip sessiz kalamayız.” dedi.  

Mülteci ailelere destek olmaya devam edeceklerini belirten Müftü Topcan, “Türkiye Diyanet Vakfı olarak dün olduğu gibi bugün de siz değerli kardeşlerimize yönelik yaygın ve etkili bir çalışma içerisindeyiz. Kur’an kurslarımız ve camilerimiz herkese açık, talep edilmesi halinde belirli zaman diliminde buraların siz değerli kardeşlerimize tahsis edilebileceğini hatırlatmak isterim. Bu yardım organizasyonunu tertip eden Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Kollarımıza, İl Göç koordinatörlerimize, din gönüllüsü kardeşlerime, Kur’an kursu hocalarıma ve tüm yardımsever Giresunlu kardeşlerime şükranlarımı arz ederim.” diye konuştu.  

Program sonunda hayırsever vatandaşların destekleriyle temin edilen ve Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Kolları ile İl Göç Koordinatörlüğü tarafından hazırlanan yardım paketleri mülteci ailelere dağıtıldı.
 

Editör: Mehmet Çalışkan