Giresun’da müftülüğün organizasyonuyla yürütülen faaliyetler çerçevesinde ortaokul ve liselerde öğrencilere yönelik konferanslar gerçekleştirildi.

İl Vaizleri Akif Yazar ve Hasan Sağlam tarafından verilen konferanslarda toplumun imarı ve geleceğin inşası için gençliğin doğru adımlarla istikamet üzere olması gerektiğini vurguladı.

Vaiz Yazar, gençlerin başarı ve enerjilerini hakikat mecrasında güzel ahlakla buluşturarak yeryüzünde iyiliğin hâkim kılınması için çalışması gerektiğini ifade etti.

Gençliğin bulunmaz bir nimet ve emanet olduğunu hatırlatan Yazar: “Gençler, heyecan ve enerjinizi hayra anahtar, kötülüklere karşı ise kilit yapın! Fıtrattan ayrılmadan hırçınlıkları törpüleyip zorluklar karşısında Allah’a sığının. Sevgili Peygamberimizin, ‘Bir kötülük gördüğünüz zaman elinizle düzeltin, gücünüz yetmezse dilinizle ihtar edin, ona da gücünüz yetmezse kalben buğzedin, bu da imanın en zayıf halidir.’ hadis-i şerifleri rehberliğinde her zaman iyiliğin savunucusu olun. Efendimiz, yine başka bir hadis-i şeriflerinde ‘Kişi arkadaşının dini üzeredir. Öyleyse her biriniz kiminle arkadaşlık ettiğine dikkat etsin.’ buyurmuştur. Sizler de arkadaşlarınızın size her alanda katkı sağlayacak nitelikte olmasına dikkat edin.” ifadelerine yer verdi.

Vaiz Yazar, Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında Mehmet Akif Ersoy Ortaokulunda, Aksu 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesinde, Mimar Sinan Anadolu Lisesinde konferans verdi.

İl Vaizi Hasan Sağlam da verdiği konferanslarda Peygamberimizin (s.a.s.) insanlarla her zaman iyi ilişkiler içerisinde olduğunu belirterek çocuklarla, gençlerle, engellilerle ve yaşlılarla samimi bir iletişim içerisinde olduğunu ifade etti.

Vaiz Sağlam konuşmalarında şu sözlere yer verdi: “Allah Resulü, gençliği güzel amellere teşvik eder, inançlı, dindar, ahlaklı ve iffetli bir gençlik oluşturabilmek için her ortamda ve her vakitte İslam’ın aydınlığında yürümeleri için gençlere rehberlik ederdi.
Sevgili Peygamberimiz gençleri en iyi şekilde yetiştirmiş, onların iman, ibadet, amel, eğitim ve evlilikleriyle yakından ilgilenmiş, onlarla istişare etmiş, onların görüşlerine kulak vererek, onlara güvenerek kendilerini uygun gördüğü görevlere atamıştır”. 

Vaiz Sağlam, Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi ve Mustafa Kemal Ortaokulunda konferanslar gerçekleştirdi.

Editör: Mehmet Çalışkan