Giresun'da valilik ve müftülük iş birliğinde anlamlı bir proje başlatıldı.

‘Derdiniz Derdimiz Olsun’ adı verilen proje kapsamında, Giresun'da görev yapan imam hatip ve Kur'an kursu öğreticileri vatandaşları ziyaret ediyor, sorunlarına çözüm bulmaya çalışıyor.

Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında Giresun Üniversitesi Güre Yerleşkesi Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonu’nda düzenlenen programda, projeye dair açıklamalarda bulundu.

Yardıma muhtaç ailelerin tespit edilmesi ve sorunlarının çözülmesi amacıyla başlatılan “Derdiniz Derdimiz Olsun Projesi” kapsamında gerçekleştirilen hane ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Sarıfakıoğulları şöyle devam etti:

“Burada çok değerli din görevlisi kardeşlerimizle her kapıyı çalalım arzu ettik ve ‘Derdiniz Derdimiz Olsun’ dedik. Allah’ın izniyle her kapıyı çalıyoruz, her esnafla hemhal oluyoruz. Birbirimizi anlamaya çalışıyoruz. Varsa dertlerimiz ortak olmaya çalışıyoruz. Bu nedenle sizler benim en yakın çalışma arkadaşlarımsınız. Hepinizden bu vesileyle Allah razı olsun. Aynı projenin bir parçası olarak ben de haftanın iki üç günü haneleri ziyaret etmeye çalışıyorum. Aynı yoldan yürüdüğümüz için çok mutluyum onu ifade etmek istiyorum. Mevlid-i Nebi Haftamızı tebrik ediyorum.”

Gençlere sosyal sorumluluk

Vali Sarıfakıoğulları, “Derdiniz Derdimiz Olsun Projesi”nin ardından bir proje daha başlatacaklarını söyledi. 

Sarıfakıoğulları teknik liselerdeki gençlerin, ihtiyaç sahibi ailelerin evlerinde onarım yapacaklarını belirterek: “Öğrenciler, garip gureba ailelerin evlerinin kapısını çalarak onların küçük ev onarımlarını gerçekleştirecekler. Evin badanasını yapacaklar, akmıyorsa musluğunu onaracaklar. Büyüklerine hürmet eden, büyüklerinin sıkıntısıyla dertlenen bir gençlik var.” ifadelerini kullandı.

Kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödül

Öte yandan Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında ortaokul ve lise öğrencileri arasında düzenlenen “Peygamberimiz ve Gençlik” temalı kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler de ödüllerini Vali Sarıfakıoğulları'nın elinden aldı.

Editör: Mehmet Çalışkan