Şebinkarahisar Müftülüğü ve Şebinkarahisar Cami ve Kur’an Kursları Yaptırma ve Yardımlaşma Derneği iş birliği ile inşa edilecek olan 100 öğrenci kapasiteli Nurcan Kaleli Yatılı Kur’an Kursu’nun temeli törenle atıldı.

Koronavirüs tedbirlerine riayet edilerek düzenlenen törende konuşan İl Müftüsü Muhittin Oral, Allah’ın rızasına kavuşmak için yapılan her iyiliğin mükafatının büyük olacağını belirtti.

Müftü Oral, inananların Allah yolunda iyilik yapmaktan geri kalmamaları gerektiğini belirterek, “Yüce Allah Kur’an’ı Kerimde, ‘Kim nefsinin cimriliğinden korunursa işte onlar kurtuluşa erenlerin ta kendileridir. Eğer siz Allah'a güzel bir borç verirseniz Allah onu size, kat kat öder ve sizi bağışlar. Allah şükrün karşılığını verendir, Halimdir.’ buyurmaktadır. Ayetlerde anılan amaç doğrultusunda hareket edip, Allah’ın rızasına kavuşmak için infakta bulunan hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu hayırlı hizmetin en kısa sürede tamamlanması için yapımında emeği geçen herkese Allah’tan sağlık ve muvaffakiyet diliyor, kendilerini tebrik eriyorum.” dedi.

Hafızların memleket için bereket vesilesi olduğunu ifade eden Şebinkarahisar İlçe Müftüsü Hüseyin Buroğlu ise “İnşallah gelecekte buradan milli ve manevi değerlerine sahip nice hafızlar ve nice güzel ahlaklı nesiller yetişerek ülkemize ve şehrimize en güzel şekilde hizmet edecekler.’’ ifadelerini kaydetti.

İnşa edilecek Kur’an kursu hakkında bilgilendirmede bulunan İlçe Müftüsü Buroğlu, ‘‘Şebinkarahisar Müftülüğümüz ve Şebinkarahisar Cami ve Kur’an Kursları Yaptırma ve Yardımlaşma Derneği iş birliği ile yaptırılacak olan Kur’an kursu temelde 416 metrekarelik alan üzerinde yükselecek. Toplam 5 kat olarak inşa edilmesi planlanan kurs binası toplamda 2 bin 80 metrekarelik kapalı alana sahip olacaktır.” dedi.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Muhittin Oral tarafından yapılan dua ile Nurcan Kaleli Yatılı Kur’an Kursu’nun temeline ilk harç döküldü.

Editör: Mehmet Çalışkan