Giresun İl Müftüsü Muhittin Oral, Müftüoğlu Feyzullah Efendi Camii’nin hayatın merkezinde konumlanması için yeniden inşa edildiğini ifade etti.

İslam medeniyetinin kalbi olan camilerin, halkın dini vecibelerini Allah’ın (c.c) huzurunda en güzel şekilde yerine getirmesi için yapıldığını belirten Müftü Oral, “Müftüoğlu Feyzullah Efendi Camii’ni, yardımsever halkımızın destekleriyle yeniden yapıyoruz” dedi.

Cemaat Kapasitesi 2 Bin 181 Kişi  

Caminin en kısa sürede yapılması için çalışmaların devam ettiğini belirten Müftü Oral, “Cami tamamlandığında kapalı alanda bin 781, açık alanda ise 400 kişi olmak üzere yaklaşık 2 bin 181 vatandaşımız namaz kılabilecektir. Mimar Sinan üslubunda kubbeli olacak caminin ikişer şerefeli iki minaresi olacaktır. 

Namaz kılma alanları toplamı bin 69 metrekare olacaktır. Caminin müştemilatında engelli rampası, bay, bayan ve engelli şadırvanları, imam odası, kütüphane ve Türkiye Diyanet Vakfı yayınevi ile ayrıca caminin zemin katında kapalı otopark bulunacaktır. 
Caminin yapımı Müftüoğlu Feyzullah Efendi Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından yürütülecektir. Projenin ilimize hayırlı olmasını diliyor, hayırsever vatandaşlarımızın desteklerini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: Mehmet Çalışkan