Giresun İl Müftülüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde ortaokul ve liselerde eğitim gören öğrencilere yönelik “Değerler Eğitimi” seminerleri gerçekleştiriliyor.

Giresun Merkez Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Piraziz İmam Hatip Ortaokulu’nda düzenlenen seminere Giresun İl Müftüsü Ramazan Topcan konuşmacı olarak katıldı.

İl Müftüsü Topcan, “Bu Ramazan biz doğruluğu konuşuyoruz. Doğruluk, insanı insan eden erdemlerin başıdır. Doğru olmak, haktan yana olmaktır.  Doğru olmak zalime hasım, mazluma hısım olmaktır. Doğru olmak sosyal hayatın içerisinde bizi yıkan yalandan, fesattan, hasetten, zalimden, zulümden ayrı kalmaktır.” dedi.

Müftü Topcan, “Ağaç yaprakları ile güçlüdür. Ağaç yapraklarından ayrılınca gücünü kaybeder. Gücünü kaybetmekle kalmaz güzelliğini de kaybeder. Yaprak da dalda güçlüdür, dalda güzeldir. Daldan düşünce rüzgarın oyuncağı haline dönüşür. Nereden eserse o tarafa doğru gider. İnsan da böyledir. İnsan aile ocağında güçlüdür, ailesi ile güçlüdür. Oradan ayrılınca gücünü kaybeder, başkalarının oyuncağı haline gelir.” diye konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan