Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde sürdürülen "Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş" kampanyası kapsamında, Giresun İl Müftülüğü ile TDV Giresun Şubesince "TDV Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım ve Bağış Standı" açıldı.

TDV Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım ve Bağış Standı'nın kurban konusunda bilgi almak ve kurbanını vekalet yoluyla kestirmek isteyen vatandaşlar için büyük kolaylık sağlayacağını dile getiren Giresun Müftüsü Muhittin Oral, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde sürdürülen kampanya kapsamında 2020 yılı vekalet yoluyla kurban kesim bedelinin yurt içinde 975, yurt dışında ise 825 Türk Lirası olarak belirlendiğini hatırlattı.

- Kurbanlarımızı paylaşarak gönül coğrafyamızdaki tüm kardeşlerimize ulaşalım

TDV’nin milletimizin kurban vekaletlerini titizlik ve şeffaflıkla dini esaslara uygun olarak güven ve emanete riayet şiarıyla yerine getirdiğini belirten Müftü Oral; "Kurbanlarımızı paylaşarak gönül coğrafyamızdaki tüm kardeşlerimize ulaşalım. En büyük imkanımızın ihtiyaç sahiplerine ulaşmak, yoksulu gözetmek ve sahip çıkmak olduğunu unutmayalım. Kurbanlar vekalet sahiplerinin isimleri tek tek okunarak bizzat Diyanet İşleri Başkanlığı ile Vakfımızın görevli ve gönüllüleri nezaretinde kesilmektedir. Her aşaması büyük bir hassasiyetle takip edilen ve İslami usullere uygun olarak kesilen kurbanlar, yurt içinde ve yurt dışında ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaktadır." dedi.

Vatandaşlara vekaletle kurban bağışı çağrısında bulunan Müftü Oral; "Vatandaşlarımız Vekaletle Kurban Programı hakkında, Atatürk Meydanı’nda kurulan stantta bulunan din görevlilerimizden ve 0 454 215 75 11 numaralı telefonu arayarak Vakıf görevlimizden detaylı bilgi alabilirler." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Türkiye Diyanet Vakfı Giresun Şube Başkanı ve İl Müftüsü Muhittin Oral, ilk kurban bağışını gerçekleştirdi.

Editör: Mehmet Çalışkan