Giresun Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Giresun Şube Başkanı Muhittin Oral, Yemen için harçlıklarını bağışlayan Piraziz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerini İl Müftülüğünde ağırladı.

Aralarında topladıkları bin 300 TL’yi TDV Giresun Şubesi’ne teslim eden öğrenciler öğretmenleriyle birlikte İl Müftüsü Muhittin Oral’ı ziyaret ederek yardımlaşma ve tasarruf için yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdiler.

“1 liranın hükmü var”

Piraziz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri “1 liranın hükmü var” sloganıyla harçlıklarını ihtiyaç sahipleri için biriktiriyor. Öğrenciler, okulda oluşturdukları kumbaralara günde 1 TL olacak şekilde düzenli olarak para atıyor. Ay sonunda toplanan paralar ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.

İl Müftüsü Muhittin Oral, mazlum ve mağdurlara yardım eli uzatmanın insani bir görev olduğunu belirterek, “Yemenliler, dozu her geçen gün biraz daha artan şiddet ve yoksullukla mücadele etmektedir. Kadirşinas milletimiz dünyanın neresinde olursa olsun zulme uğrayan insanların acılarına her zaman ortak olmuştur. Öğrencilerimize de yardımlarından dolayı teşekkür ederim.” dedi.

Müftü Oral ziyaretin anısına öğretmen ve öğrencilere Kur’an-ı Kerim ve kitap hediye etti.

Editör: Mehmet Çalışkan