Giresun Müftülüğü, cuma günleri kadınlara yönelik cuma dersleri düzenleyecek.

Bölgesel Çalışma Projesi kapsamında Teyyaredüzü bölgesinde görev yapan Kur’an kursu öğreticileri, imam hatip ve müezzin kayyımlarla bir araya gelen İl Müftüsü Muhittin Oral, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Müftü Oral, cuma günleri kız Kur’an kurslarında öğreticiler tarafından cuma toplantıları yapılacağını belirtti.

Ders konularının, Kur’an ve sünnet bütünlüğü gözetilerek sahih dini bilgiyi esas alan bir yaklaşımla işlenmesine dikkat edilmesini; birlik, beraberlik ve kardeşlik kavramı ekseninde güncel bir irşat dilinin kullanılmasını isteyen İl Müftüsü Oral şöyle devam etti:

“Vatandaşlarımızın dini ve manevi hayatına, milli birlik ve beraberliğin güçlendirilmesine katkı sağlamak için gerçekleştirilecek cuma toplantılarına katılımın artması için Kur’an kursu öğreticilerimizin kayıtlı öğrencilerinin her birinin bir misafir katılımcı getirerek daha geniş kitlelere din hizmetininin sunulması hedeflenmektedir. Cuma günlerinin anlamına uygun şekilde gerçekleştirilecek dersler Kur’an Yolu, Hadislerle İslam gibi kaynaklardan istifade edilerek hazırlanacak. Kur’an tilavetiyle başlayan programlar duayla tamamlanacak.”


 

Editör: Mehmet Çalışkan