Diyanet İşleri Başkanlığının, dini istismar eden yapılara karşı mücadelesi aralıksız devam ediyor.

Başkanlık, yurt içinde ve yurt dışında düzenlediği seminer, konferans ve kongrelerde, hazırladığı kitap ve broşürlerle ve farklı mecralardaki yayınları ile din istismarına karşı vatandaşları bilinçlendiriyor.

Bu kapsamda Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan kitaplar, Espiye İlçe Müftülüğü tarafından kaymakam, belediye başkanı, cumhuriyet savcısı, jandarma komutanı,  emniyet müdürü, milli eğitim müdürü ve ilçe gençlik ve spor müdürüne hediye edildi.

Toplumun doğru dini bilgi ile buluşturulması için Diyanet İşleri Başkanlığının önemli faaliyetler yürüttüğünü belirten İlçe Müftüsü Yavuz Koçak, “bu kapsamda yoğun bir seferberlik içerisinde yayınlar hazırlandığını, Başkanlığın birçok yayınıyla hem din istismarıyla mücadele ettiğini hem de vatandaşları yanlış bilgiler, hurafeler ve bidatlardan arındırmak için ciddi bir faaliyet içerisinde olduğunu” söyledi.

Müftü Koçak şöyle devam etti:

“Diyanet yayınlarımız çocuktan gence, kadına, aileye ve toplumun her kesimine ulaşabilecek şekilde çeşitlilik gösteriyor. Başkanlığımız din istismarıyla mücadele kapsamında geçen yıl yaklaşık 1 milyon kitap dağıttı. Bu kitapların biri FETÖ, diğeri ise DEAŞ'ı kapsıyor. Kitapçıkların içerisinde bizi derinden etkileyen bu iki yapıya dair çok net ifadeler ve ikazlar bulunmakta. Toplumumuzu ve insanımızı bundan sonra din istismarı yapan oluşumlar ve yapılara karşı bilinçlendirmeye yönelik önemli mesajlar var. Yani isimleri değişebilir, farklı kılıklara girebilirler ama asıl olan insanımızı dini istismar eden yapılara karşı bilinçlendirmek ve korumaktır.”

Espiye Müftülüğü personele yönelik yayla gezisi düzenledi

Öte yandan Espiye İlçe Müftülüğü, Dereli İlçesi Kümbet Yaylası’na gezi düzenledi.

Din görevlilerinin moral ve motivasyonlarının artırılması amacıyla düzenlenen gezide, İlçe Müftüsü Yavuz Koçak da personelle bir araya geldi.

İlçe Müftüsü Yavuz Koçak, din görevlilerinin çok mukaddes ve hassas bir görev yürüttüklerini belirterek, bu tür sosyal ve kültürel faaliyetlerin devam edeceğini söyledi.

Editör: Mehmet Çalışkan