Espiye İlçe Müftülüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı rehberliğinde hazırladığı çevrimiçi etkinliklerle toplumun tüm kesimlerine din hizmeti sunuyor.

Müftülük, çocuklara yönelik "Çevrimiçi Din Eğitimi" programı ile çocuklarla çevrimiçi ortamda buluşuyor.

Diyanet İşleri Başkanlığınca yarıyıl tatiline yönelik hazırlanan; "Cami Görevlileri Çocuklarla Çevrimiçi Buluşuyor" projesi kapsamında çevrimiçi etkinliklerde çocuklarla buluşan İlçe Müftülüğü, bir yandan da "Uzaktan Kur'an-ı Kerim Eğitim Programı" kapsamında yetişkinliere evlerinden Kur'an-ı Kerim derslerine katılma imkânı sunuyor.

İlçede sürdürülen çalışmalara dair açıklamalarda bulunan Espiye İlçe Müftüsü Yavuz Koçak, "Yarıyıl tatilinde çevrimiçi etkinlikte çocuklarla buluşan din görevlilerimiz, çocukların beş vakit namaz kılabilecek şekilde sure ezberlemelerini ve temel dini bilgileri öğrenmesini sağlıyorlar. Çocuklara milli ve manevi değerlerini öğretmek, kişisel gelişimlerine katkı sağlamak ve dini bilgiler aktarmak amacıyla yarıyıl tatilinde hafta içi hergün düzenlenen çevrimiçi derslerde din görevlilerimiz Kur'an-ı Kerim derslerinin yanı sıra dini ve ilmi bilgiler hakkında kısa sohbetler yaparak çocuklarımızın vakitlerini en iyi şekilde değerlendirmelerine destek oluyorlar. Hocalarımıza ve bu eğitimlerden yararlanan çocuklarımızla ailelerine teşekkür ediyorum." dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan