Espiye İlçe Müftüsü Yavuz Koçak ve din görevlileri, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde, “Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş” sloganıyla sürdürülen vekâletle kurban kesim kampanyasına destek vererek kurban bağışında bulundular.

İlçe Müftüsü Yavuz Koçak, “Allah’ın sayısız nimetine şükretmenin, Allah’ın razı olduğu şeyleri yapmanın ibadet olduğunu” belirterek, “Allah’a yakınlaşma anlamına gelen kurban kesmenin de bir ibadet olduğunu, kurban keserek hem Allah’a hem de Allah’ın kullarına yakın olunacağını” söyledi.

Müftü Koçak, Diyanet işleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğiyle vekâlet yoluyla kesilen kurbanların, yurt dışında ve yurt içerisinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını söyledi.

2018 yılında Türkiye Diyanet Vakfına 430 bin 8 kurban hissesi emanet edildiğini hatırlatan Koçak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kesilen bu kurbanlar, yurt içinde il ve ilçeler olmak üzere 287 merkezde, yurt dışında 143 ülkenin 436 bölgesinde bizzat gönüllü ve görevlilerimizin nezaretinde kesilmiş ve ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. 2018 yılında vakfımıza vekâlet verilen kurban sayısında bir önceki yıla göre 182 bin 809 hisse fark ile %76 oranında bir artış meydana geldi. Espiye ilçemizde ise 2018 yılında 165 hisse kurban TDV’ye vekâlet verildi, bir önceki yılla göre %98 artışın oldu. Bu sene bu hedefin üzerinde kurban vekâletini kardeşlerimizden bekliyoruz.”

Espiye İlçe Müftüsü Yavuz Koçak ile birlikte İlçe Müftülüğü personeli, toplam 7 adet kurban bağışında bulunarak, Espiye TDV Şube Temsilcisi Mehmet Turan’dan kampanya bağış makbuzunu teslim aldılar.

Editör: Mehmet Çalışkan