Giresun İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Giresun Şubesi Kadın Kolları iş birliğinde yetim çocuklara yönelik program düzenlendi. 

Programda miniklerin sevincini paylaşan Giresun İl Müftüsü Ramazan Topcan ve eşi çocuklarla bir süre sohbet etti.

Programda konuşan İl Müftüsü Topcan, "Yetime, kimsesize, mağdura, mazluma el uzatmak, Rabbimizin rızasını kazanmaktır. Hz. Peygamber’in (s.a.s.) emaneti olan, anne baba öksüzü evlatlara sahip çıkmak, onlara ‘sofram sofranız, evim evinizdir’ diyebilecek yürekli insanlara ulaşmak yüce bir iştir. Yetimleri kimsesizlikten kurtarmak, korumak, evlatlarımız, çocuklarımız, kardeşlerimiz olarak bağrımıza basmak büyük bir erdemliliktir. Kalpleri yumuşatmanın, kalplere şefkat yerleştirmenin yollarından biri de yetimlere gönül dünyamızı açmaktır." dedi.

Yetimlerin geleceğe umutla bakması için çalıştıklarını ifade eden Müftü Topcan, "Cenab-ı Hakk Kur’an-ı Kerim’de ‘Öyleyse sakın yetimi ezme!’ buyurarak insanoğlunu uyarmaktadır. Yetimlerin gözlerindeki ışıltıyı, yüzlerindeki sevinci artırmak için çaba gösterelim. Güzel ahlaklı ve iyi eğitimli yetişmelerine katkı sunarak maddeten ve manen yanlarında olalım. Bizler görevlilerimizle ve gönüllülerimizle her daim mazlum ve mağdurların yanında olmayı sürdüreceğiz. Bu çabamıza destek veren hayırsever Giresun halkına teşekkür ederim.” diye konuştu. 

Program Drama Eğitmeni Zeynep Gül ve üniversite öğrencileri tarafından palyaço gösterisi ile çeşitli oyunların sunulması ve masalların anlatılmasıyla devam etti.

Programın sonunda çocuklara çeşitli hediyeler takdim edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan