Giresun İl Müftülüğü tarafından din görevlilerine yönelik "Din İstismarı ile Mücadelede Sahih Dini Bilginin Önemi" konulu konferans düzenlendi.

İl Müftülüğü Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen konferansa İl Müftüsü Ramazan Topcan konuşmacı olarak katıldı.

Müftü Topcan, dini, milli ve manevi değerleri istismar eden yapılara karşı vatandaşları bilgilendirmek amacıyla yatılı Kur’an kursları başta olmak üzere yaz Kur’an kursları, sevgi evleri, çocuk evleri, gençlik merkezleri ve cezaevlerinde konferanslar gerçekleştirdiklerini ifade etti. 

Din istismarıyla mücadelede din görevlilerine önemli sorumluluklar düştüğünü ifade eden Topcan, "Başkanlık olarak temel ilkemiz, Kur'an ve Sünnet’e dayalı sahih dini bilgiyle toplumu aydınlatmaktır. Bunu yapabilmek için de kendimizi iyi yetiştirmeli, toplumun ihtiyaçlarına cevap verebilecek hale getirmeliyiz. Dün olduğu gibi bugün de sahada olmalıyız.” dedi.

Topcan, “Önümüzde Başkanlığımızın iki ana çalışma alanı var, biri Yaz Kur’an kursları, ikincisi ise Kurban ibadeti. Yavrularımız camilerde zamanlarını geçirsin istiyorum. Onlarla zaman geçirelim. Onları ilgisiz bırakmayalım. Kurban ibadetinde de milletimize rehber olalım. Bütün bunlardan istifade etmek isteyen art niyetli insanlara fırsatlar vermeyelim.” şeklinde konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan