Giresun İl Müftülüğünce vatandaşların din hizmetlerinden yeterince istifade edebilmesi, Kur’an’ı Kerim’in çağlar üstü mesajı ve esenlik ilkelerinin toplumun her kesimine ulaşması amacıyla "Yaylalarımız Kur’an’la Şenleniyor" projesi başlatılmıştı.

Bu kapsamda Güce İlçesi Ağaçbaşı Yaylası’nda "Kur’an-ı Kerim Ziyafeti ve Dua" programı düzenlendi.

Programda din görevlileri Salih Aydın, Yunus Emre Kelleci ve Recep Cazır tarafından Kur’an’ı Kerim’den ayetler ve mevlitten bahirler okundu, ilahiler seslendirildi, tekbirler ile salavatlar getirildi.   

Programda cemaate hitap eden İl Müftüsü Ramazan Topcan, "Kur’an, Müminlerin maddi ve manevi dünyalarına huzur veren bir kitaptır. Binlerce hikmeti ve ibreti sinesinde barındıran bir nasihattir. İnsanı yalandan, yanlıştan uzaklaştıran, hakka ve hakikate götüren yegane rehberdir. Kur’an, Rabbimizin mucize hitabıdır.  Kur’an hem maddi hem de manevi hastalıklara şifadır. Aziz Peygamberimiz (s.a.s.); 'En hayırlı ilaç Kur'an'dır' buyurmuş ve Müminleri bu İlahi Kevser’den içmeye davet etmiştir. Kafadaki değil, duvardaki değil hayatın merkezindeki Kur’an, beşerin derdine derman olacaktır." dedi. 

Program, Güce İlçe Müftüsü Mehmet Ayın’ın duası ile sona erdi. 

Programa Güce Kaymakamı İbrahim Zahit Ahat, Belediye Başkanı Aytekin Boduroğlu, kamu kurum ve kuruluşları ile STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan