Giresun İl Müftülüğü, il genelinde görev yapan şube müdürleri ve vaizlere yönelik “Hizmet İçi Eğitim Semineri” düzenledi.

Seminerin açılışında konuşan İl Müftüsü Ramazan Topcan, "Sizler ilçelerimizde müftü hocalarımızdan sonra sorumlu kişilersiniz. Ne kadar güçlü iseniz müftülüklerimiz ve müftülük hizmetlerimiz o kadar güçlüdür. Müftü hocalarımla el ele, kol kola olun. Hizmetlere yönelik istişareleriniz olsun. Sadece paraf atan olmayın. Aynı zamanda tecrübelerinizle kardeşlerimize yol gösterin, rehberlik edin. Sadece söylemekle kalmayın; iş ve işlemlerin uygulanıp uygulanmadığını takip edin, varsa hatalar anında müdahale edin. Vaiz hocalarımız sadece kürsüde olmasın. Bir taraftan cami hizmetleri, diğer taraftan esnaf, hasta, aile, engelli, şehit aileleri, gazi ve ailelerine ziyaretler olsun istiyorum. Vaiz hocalarımız olarak Başkanlığımızın sahadaki projelerinin sıkı takipçileri olun. Kaynaşmak için kitap okuma ve cami buluşmalarını fırsata çevirin. Görevli arkadaşlarınızla özel Arapça, tefsir, hadis, fıkıh gibi konularda dersleriniz olsun." dedi.

Seminerde il ve ilçelerde yürütülen irşat faaliyetleri, kadın, aile, engelli, gençlik, ADRB çalışmaları, sosyal medya, eğitim faaliyetleri, cami hizmetleri, diğer kurumlarda yürütülen hizmetler, proje bazlı çalışmaların teşvik edilmesi, görevliler arasında tecrübe paylaşımının sağlanması gibi konularda görüş alışverişinde bulunuldu.

Editör: Mehmet Çalışkan