Giresun İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Giresun Şubesi iş birliğinde Bulancak ve Piraziz ilçelerinde "2022 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım ve İstişare Toplantısı" düzenlendi.

Programlara konuşmacı olarak katılan Giresun İl Müftüsü Ramazan Topcan, organizasyon kapsamında yapılacak faaliyetler hakkında bilgi verdi.  

Milletin emanetlerini en güzel şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştıracaklarını belirten İl Müftüsü Topcan, "Başkanlığımız yediden yetmişe değil doğumdan ölüme milletimizin hizmetinde bir kurumdur. Konuşmamın hemen başında ifade edeyim ki yaptığımız çalışmalarımız bir; Türkiye diyoruz vatan ve milletimizin onurunu incitmekten uzak olacak. İki; Diyanet diyoruz. Davranışlarımız, hareketlerimiz Başkanlığımızın çalışma ahlakına uyumlu olacak. Üç; Vakıf diyoruz. Çalışmalarımız vakıf ruhunu zedelemeyecek. Bizlere düşen milletimizin güvenini zedeleyici tutum ve davranışlardan uzak kalmak, o güveni pekiştirmek ve daha da ileri noktalara taşımak için samimiyetle gayret etmektir." dedi.  

Tüm ibadetlerde olduğu gibi kurban ibadetinde de vatandaşlara rehberlik edeceklerini ifade eden Müftü Topcan, "Başkanlığımızın önemli çalışmalarının arifesinde bulunuyoruz. Bunlardan biri; Kurban ibadeti, ikincisi; Yaz Kur’an kursları, üçüncüsü de 'Hediyem Kur’an Olsun' projesidir. Görev mahallinizde herkesi bu güzel çalışmalarımızdan haberdar edin. İki kurban olanın birine mutlaka talip olalım. Kurban kestirme imkanı olmayan kardeşimiz, Nijerli kardeşimizin elinde, evinde bulunduracağı Kur’an’ın sahibi olsun. Bir tane yavrumuzun başını okşasın." diye konuştu. 

"Milletin, ümmetin duasına talip olmalıyız"

İnanç, ibadet ve ahlak konularında toplumu aydınlatmak için üstün gayret gösterilmesi çağrısında bulunan Topcan, şunları kaydetti:

"Kardeşlerim! Projelerimizi, çalışmalarımızı bütün benliğimiz ile sahiplenmeliyiz. Milletin, ümmetin duasına talip olmalıyız. Duadan başka talebimiz olamaz. Milletimizin ayağını kaydırmak, başını eğdirmek isteyen hainler, sizlerden bizlerden daha akıllı değil. Bunlar sizin ve bizim gafletimizden istifade etmişlerdir. Onun için bir kere daha vicdanlarınıza sesleniyorum; sahada olmalıyız, derdimizi iyi anlatmalıyız. Kurban günü, kendimizi bir gün olsun Allah’a adayalım. Çalışmamız kardeşlerimiz için olsun.  Biz sadece kardeşlerimize bir hisse kurban eti göndermiyoruz aynı zamanda deruni anlamları olan, hikmet yüklü mesajlarla iyiliklerimizi, kardeşliğimizi takdim ediyoruz." 

Programlara Bulancak İlçe Müftüsü Cevat Erişti, Piraziz İlçe Müftüsü Haydar Bektaşoğlu, din görevlileri ve TDV gönüllüleri katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan