Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Giresun Şubesi Kadın Kollarınca organize edilen iftar programında yetim öğrenciler ve aileleri bir araya geldi.  

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan İl Müftüsü Ramazan Topcan, yetimlerle bir arada olmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.  

İl Müftüsü Topcan, “Asıl yetimlik, ana babadan mahrum olmak değil asıl yetimlik ilimden, irfandan, ahlaktan, edepten mahrum olmaktır. Kardeşliği özler olduk. Şefkatin, merhametin yetimi olduk. Bir’i ve birliği özler olduk. Bugün sivil toplum kuruluşları tarafından yapılan her çalışma, insanlığın günahına kefarettir.” dedi.      

Yetimleri himaye etmenin önemine değinen Müftü Topcan, “Hz. Peygamber’in (s.a.s.) emaneti olan, ana baba öksüzü evlatlara sahip çıkmak, onlara ‘sofram sofranız, evim evinizdir’ diyebilecek yürekli insanlara ulaşmak yüce bir iştir. Herkesin, her kesimin yapabileceği bir iş değildir. Gönüllülük esasına bağlı, sevgi ve aşkla yürütülen çalışmalardır. Biliniz ki İl Müftülüğü olarak mazlum ve mağdur yetimler her nerede ise dün olduğu gibi bugün de yarın da desteklerimiz devam edecektir. Kardeşlerim! Peygamber Efendiimiz (s.a.s.); 'Ben ve yetime kol kanat geren kimse, cennette yan yana olacağız.' ve 'Müslümanlar arasında kim bir yetimin yiyecek ve içeceğini üstlenecek şekilde sahiplenirse, Allah onu mutlaka cennete koyar.’  buyurmaktadır.  Bu, Peygamber müjdesidir.” diye konuştu.

Program sonunda çocuklara çeşitli hediyeler verildi.

Editör: Mehmet Çalışkan