Espiye İlçe Müftülüğüne bağlı Hasan Ali Yücel İlkokulu bünyesinde faaliyet gösteren 4-6 Yaş Kur’an Kursu ile Şehit Hüseyin Tahmaz İlkokulu bünyesindeki 4-6 Yaş Kur'an Kursu'nda eğitim gören öğrenciler için, "Kur'an-ı Kerim Okumaya Geçiş Merasimi" düzenlendi.

Koronavirüs tedbirleri eşliğinde düzenlenen merasimde minikler Kur’an-ı Kerim okudu, ilahiler seslendirdi.

Kur'an kursu öğreticileri ve öğrencileri ile çocuklarını kurslara göderen velileri tebrik eden İlçe Müftüsü Yavuz Koçak, öğrencilere "Başarı Belgesi" ile birlikte Kur’an-ı Kerim ve Diyanet Çocuk Takvimi takdim etti.

İlçe Müftüsü Koçak, “Kur’an okumak için öncelikle Elif-Ba'yı öğrenen minikler, azimli çalışmaları sonucunda Kur’an-ı Kerim okumaya geçti. Büyük başarı gösteren öğrencileri, velilerini ve kurs öğreticilerini kutluyorum.” dedi.
 
Öğrencilerin Kur’an-ı Kerim'i ve Hz. Peygamberin (s.a.s.) hayatını öğrenmek için çok hevesli olduklarını belirten Müftü Koçak, çocukların ahlaklı, erdemli ve adil bireyler olarak yetiştirilmesi için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini ve gelecek nesillere güzel bir dünyayı miras bırakmanın ancak onları iyi yetiştirmekle mümkün olabileceğini kaydetti.

Editör: Mehmet Çalışkan