Espiye İlçe Müftülüğü, Çok Programlı Anadolu Lisesi ve Anadolu Lisesi öğrencilerinin katılımıyla “Gençlik Şühedanın İzinde” temalı Çanakkale Şehitlerini Anma Programı düzenledi.

Esentepe Mahalle Camii'nde gerçekleşen programda İlçe Vaizi Gençlik Koordinatörü Mehmet Emre; vatan sevgisi, şehitlik ve gazilik başlıkları altında bir konuşma yaptı.

Ardından Esentepe Camii İmam Hatibi Ayhan Yıldız yönetiminde, öğrencilerden oluşan koro ilahiler okudu. 

İlçe Müftüsü Yavuz Koçak, camilere yakın olan okulların kardeş okul ilan edildiğini ve böylelikle “Kardeş Okul Projesi”nin hayata geçirildiğini dile getirdi.

Cami görevlilerinin de öğrencilerle sürekli iletişim halinde olduğunu kaydeden Müftü Koçak, cami görevlileri tarafından öğrencilere dini dersler verildiğini, sosyal ve kültürel içerikli çalışmaların da yapıldığını söyledi.

“Kardeş Okul Projesi” ve “Gençliğe Değer Projesi"ndeki iş birliğinden dolayı okul idarecilerine, cami görevlilerine ve öğrencilere teşekkür eden Koçak, öğrencilerle birçok dinî, sosyal ve kültürel etkinliklerde beraber olacaklarını ifade etti.

Program Çanakkale şehitleri başta olmak üzere tüm şehitler için okunan hatm-i şeriflerin duasının ardından yemek ikramı ile sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan