Diyanet İşleri Başkanlığınca her yıl 1-7 Ekim tarihlerinde kutlanan "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" bu yıl Edirne Selimiye Camii'nde Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın katılımıyla düzenlenen açılış programıyla başladı.

Hafta kapsamında il ve ilçe müftülüklerince "Cami, Din Görevlileri ve Vefa" temalı etkinlikler gerçekleştiriliyor.

Bu kapsamda Giresun Espiye İlçe Müftülüğünce düzenlenen kahvaltı programında Kaymakam Tamer Tengir din görevlileriyle bir araya geldi.

Burada din görevlilerine hitap eden Kaymakamı Tengir, "Camiler omuz omuza saf tuttuğumuz, birlik ve beraberliğimizi ve kardeşlik duygularımızı güçlendirdiğimiz yerlerdir. Camiler, gerçek huzuru bulduğumuz manevi sığınaklarımızdır. Camiler, vatan sevgisi ve milli bütünlüğün telkin edildiği, şehitlik ve gazilik ruhunun beslendiği, çalışma azminin, güzel ahlakın işlendiği, dini ve milli değerlerimizin öğretildiği yerlerdir." dedi.

"Camiler ve Din Görevlileri Haftası" nedeniyle merkez, mahalle ve köylerde görev yapan gönül eri din görevlileri ile sabah kahvaltısında bir araya geldiklerini belirten İlçe Müftüsü Yavuz Koçak ise "Gönül erleri olarak, sizler çok büyük ve önemli bir görevi ifa ediyorsunuz. Her zaman, her yerde yanımızdasınız, bizler de sizin yanınızdayız. Din görevlileri olarak çok önemli bir konumdayız. Bu vesileyle bu güzel haftamızın hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum." diye konuştu.

Programa İl Müftüsü Ramazan Topcan ve İl Müftü yardımcıları, Espiye Kaymakamı Taner Tengir, Belediye Başkanı Mustafa Karadere, Emniyet Müdürü Birkan Erden, Jandarma Komutanı Üsteğmen Barış Doğan ve İlçe Müftüsü Yavuz Koçak ile din görevlileri katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan