Vatandaşların her an yanında olan Espiye İlçe Müftülüğü, İçişleri Bakanlığınca genelgesi uyarınca koronavirüse karşı alınan tedbirler eşliğinde 47 çiftin mutluluğuna şahit oldu.

İlçe Müftüsü Yavuz Koçak, “Nikah kıyma yetkisi müftülüklere verildikten sonra, Espiye İlçe Müftülüğü olarak 47 çiftin mutluluğuna ev sahipliği yaptık. Çiftlerimiz, Müftülük Konferans Salonumuzda birbirlerine 'Evet' diyerek bir ömür boyu birlikteliğin en önemli şartını yerine getirmektedirler. Bizler de bir 'Evet' ile mutluluklarına ortak, evliliklerine vesile oluyoruz.” dedi.

Nikah öncesinde Kur'an-ı Kerim okunduğunu; nikah, evlilik, mutlu yuva kurma ve ailenin önemiyle ilgili kısa sohbet edildiğini ve sonrasında nikah kıyma işlemi gerçekleştirildiğini kaydeden İlçe Müftüsü Koçak, evlenen çiftlere Kur'an-ı Kerim, ilmihal ve aile hayatıyla ilgili çeşitli kitaplar hediye edildiğini belirtti.

Doğumdan başlayarak hayatlarının her aşamasında vatandaşın yanında olduklarını dile getiren Müftü Koçak, Diyanet İşleri Başkanlığınca çiftlere özel hazırlanan "Huzurlu Aile, Güçlü Toplum, Güvenli Gelecek" projesi ve "Evliliğe İlk Adım" seminerleri ile çiftlere rehberlik edildiğini sözlerine ekledi.

Editör: Mehmet Çalışkan