Giresun İl Müftüsü Muhittin Oral hicri yeni yıl münasebetiyle mesaj yayınladı.

Müftü Oral, insanlık tarihinin en önemli olaylarından biri olan hicretin Müslümanlar için bir milat olduğunu belirterek hicri 1440 yılının 11 Eylül Salı günü başladığını anımsattı.

Müftü Oral mesajında şunlara yer verdi, "Sevgili Peygamberimizin 622 yılında Mekke’den Medine’ye hicreti esas alınarak Hz. Ömer döneminde hicri takvim kullanılmaya başlandı. Müslümanlar özellikle ay esasına göre bir zaman planlaması oluşturduğu için ibadetlerini hicri takvimdeki çizelgeye göre yapmaktalar bundan dolayı da Müslümanların bu takvimle ilgili bir sorumlulukları var. Ramazan orucu ve kurban gibi ibadetler ay takvimi esasına göre yapılıyor dolayısıyla bu takvim olmazsa olmaz başvuru kaynaklarımızdandır. 

Hicret Bugün De Yaşanıyor

Peygamber Efendimiz’in (s.a.s) hicretinin benzeri bugün de yaşanıyor. Bugün de Müslümanlar hicret etmek durumunda kalıyorlar.  Günümüzde muhacirlik devam ediyor şunu da belirtmek gerekiyor, Sevgili Peygamberimiz (s.a.s) gerçek muhacirin kötülüklerden uzak duran kişi olduğunu söylemiştir. Muhacir sadece bir ülkeden bir ülkeye göç etmek mecburiyetinde kalan kişi değil kötülüklerden iyiliklere de göç eden kişidir. 

Bu vesîleyle yeni hicrî yılınızı tebrik eder; yeni tefekkürlere, yeni tevbelere, yeni niyetlere, yeni iyilik ve güzelliklere vesile olmasını Allah - ı Zülcelâl'den temenni ederim. "
 

Editör: Mehmet Çalışkan