Diyanet İşleri Başkanlığı’nın organizasyonuyla hac ibadetini yerine getirecek olan 184 kişilik ilk hac kafilesi Dereli İlçe Müftüsü Engin Çiçek başkanlığında 5 din görevlisiyle birlikte kutsal topraklara hareket etti.
Giresun Otogarı’nda düzenlenen uğurlama töreninde konuşan kafile başkanı Dereli İlçe Müftüsü Engin Çiçek, haccın bir sabır yolculuğu olduğunu belirterek, “Hac yolculuğuna çıkacak kardeşlerimiz ve biz Allah’ın misafiri olarak bu yolculuğa çıkmak üzereyiz. Giresun’umuzun ve 15 ilçemizdeki kardeşlerimizin selamlarını inşallah Peygamber Efendimize (s.a.s) arz edeceğiz. Arafat Dağı’nda milletimiz ve tüm insanlık için dua edeceğiz” şeklinde konuştu.

Giresun İl Müftü Vekili Murat Mutlu ise haccın bir dönüm noktası olduğunu belirterek, “Hac ibadetinin her gününü değil, her saatini değil, her dakikasını dolu geçirmeniz önemli. Sizler Peygamber Efendimize (s.a.s) misafir olacaksınız, O’nun adım attığı yerlerde bulunacaksınız ve orada manevi havayı teneffüs ederken, O’nun yaşadığı anları, çektiği sıkıntıları düşünerek sahip olduğumuz İslam Dini’nin ehemmiyetini çok daha iyi kavrama fırsatına sahip olacaksınız. Sizler hac ibadetini yerine getirmek üzere ihrama gireceksiniz, temettü haccını yerine getirmek için önce umre ibadetini yapacaksınız. İhram iki parça bezden oluşur, adeta ölümü yaşayacaksınız. Ne kadar mal mülk sahibi olsak da bu dünyadan götüreceğimiz iki parça bez. Değerli kardeşlerim ihram elbisesinin içerisindeyken dünya malının geçici olduğunu, en güzel elbisenin takva elbisesi olduğunu idrak edeceğiz. Önemli olan Allah katındaki değerimizdir” dedi. 
Kur’an-ı Kerim tilaveti, ilahi ve telbiye ile devam eden program, duanın ardından sona erdi. Hacı adayları daha sonra kendilerini bekleyen otobüse binerek Ordu Giresun Havalimanı’na hareket etti.
 

Editör: Mehmet Çalışkan