Giresun Müftülüğüne bağlı Merkez Kız Yatılı Kur'an Kursu'nda hafızlık eğitimi gören Gürcistan vatandaşı Salome Kamashidze, mezun oldu.

Kamashidze, Kur'an Kursu Öğreticisi Feride Genç rehberliğinde öncelikle Türkçe öğrendi.

Ardından Kur'an-ı Kerim eğitimi alan Kamashidze, Kur'an Kursu Öğreticisi Merve Toprak rehberliğinde hafızlığını ikmal etti.

Hafızlık eğitimini tamamlayarak Diyanet İşleri Başkanlığınca uygulanan Hafızlık Tespit Sınavı'nda başarılı olan Kamashidze için "Belge Takdim Töreni" düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan Kamashidze, Gürcistan'da öğretmen olmayı hedeflediğini belirterek şunları kaydetti:

"Din eğitimi almak için geldiğim Giresun'da hafızlığımı başarıyla tamamlamanın mutluluğunu yaşıyorum. Kur'an-ı Kerim okumayı, din derslerini ve ilmi çok sevdiğim için ilahiyat fakültesinde eğitimime devam etmek istiyorum. Eğitimimi tamamladıktan sonra Gürcistan'da bilgilerimi gelecek nesillere aktarmayı hedefliyorum.

Türkiye ve Giresun'un güzelliklerini, insanların misafirperverliklerini gittiği her yerde anlattığını belirten Kamashidze, "İyi ki Giresun'a geldim. İyi ki hocalarımı ve arkadaşlarımı tanıdım. Hayallerime kavuşmam için ellerinden gelen çabayı gösteren herkese çok teşekkür ederim." dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan