Gençlik ve Spor Bakanlığınca yürütülen "Damla Projesi" kapsamında 26 şehir ve 2 ülkeden 40 gönüllü genç Espiye'ye geldi.

Espiye ilçe Müftüsü Osman Gülbe’yi ziyaret ederek müftülük çalışmaları hakkında bilgi alan gençler, ardından Ulu Camii Yaz Kur’an Kursu öğrencileriyle bir araya geldi.

Öğrencilerle birlikte vakit geçiren gönüllü gençler, onlarla çeşitli oyunlar oynayarak yüz boyama gibi birçok etkinlik gerçekleştirdi.

Giresun Gençlik Merkezi Müdürü Barbaros Ahmet Aydın, Espiye’ye gelen 40 gönüllü gencin katıldığı projenin gönüllülük esaslı olup insan odaklı bir çalışma olduğunu söyledi.

Espiye ilçe Müftüsü Osman Gülbe, gönüllü gençlerin Espiye İlçesine gelip buradaki manevi havayı solumalarının kıymetli olduğunu ifade ederek "Gençlerimizin gözlerindeki ışıltı çok kıymetli yüreklerindeki vatan sevgisi bayrak aşkı ayrı bir kıymet. Devletine, milletine, vatanına, bayrağına bağlı genç nesilleri görmek ve onların yaz Kur’an kursu öğrencilerimizle buluşması bizleri fazlasıyla mutlu etti. 40 gönüllü gencimize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz." dedi.
 

Editör: Mehmet Çalışkan