Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı 4-6 yaş Kur'an kurslarına ilgi her geçen gün artıyor. Kurslara her gün bir yenisi daha ekleniyor.

Bu kapsamda Giresun'da 4-6 yaş grubu çocuklara yönelik iki kursun daha açılışı yapıldı.

Mustafa Mert 4 – 6 Yaş Grubu Kur’an Kursu ve Bilal-i Habeşi 4 – 6 Yaş Grubu Kur’an Kursu’nun açılışı için düzenlenen programa Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğullarıİl Müftüsü Muhittin Oral, il müftü yardımcıları, din görevlileri, Kur’an kursu öğreticileri ve kursta eğitim görecek minik öğrencilerle velileri katıldı.

Kısa bir konuşma yapan Vali Harun Sarıfakıoğulları, Kur’an-ı Kerim'in ve dini bilgilerin öğrenileceği iki yeni Kur’an kursunun açılışını yapmaktan duyduğu memnuniyeti belirtti. Vali  Sarıfakıoğulları şunları söyledi:

“Öncelikle 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası' nedeniyle bütün din gönüllüsü kardeşlerimizin haftasını tebrik ediyorum. Onların gayretinin, çalışma azminin hiç dinmeden durmadan devam edeceğini ve gelecek nesillere aktarılacağına yürekten inanıyorum. Allah işlerinizde kolaylık versin. Bu vesileyle de böyle güzel bir yeri sizlere, bizlere, gelecek kuşaklara hayrettiği için de hayırseverlerimizden Allah razı olsun. Bugün itibariyle 325 çocuğumuz ilimizde 4-6 yaş grubu içerisinde il müftülüğünce açılan kurslara devam ediyor. Ama bu sayı önümüzdeki aylar ve dönemler itibariyle çok daha hızlı bir şekilde artacak. Tabi burada manevi değerlerine sahip evlatlarımız yetişsin arzu ediyoruz. Dinini, diyanetini bilen evlatlarımız yetişsin. Yaşlısına, anasına, babasına hürmet eden evlatlarımız yetişsin istiyoruz. Biz ne yaparsak ahirette de onun karşılığını göreceğiz. Hayır da etsek göreceğiz, şer de etsek göreceğiz. Bu dünyadaki varlık sebebimiz de ahirete hazırlık yapmak. Hayırseverimizi tekrar tebrik ediyorum. Yerimiz gerçekten çok güzel. Hem aydınlık, hem ferah, hem geniş. Allah hayırlarınızı kabul etsin.”

Programın sonunda kursların yapımına destek olan hayırseverlere plaket takdim edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan