Müftülere nikah kıyma yetkisinin verilmesiyle birlikte evlenecek çiftler kendilerine en yakın olan müftülüğün yolunu tutuyor.

Giresun İl Müftülüğü de evlenecek çiftlere nikah işlemlerinin yanı sıra sağlıklı ve mutlu bir aile kurabilmeleri için manevi rehberlik hizmeti sunuyor.

İl Müftüsü Muhittin Oral, öncelikle il müftülüğüne başvuran çiftlerin nikâhını kıyıyor.

Müftülükte nikâh işleminin tamamlanmasının ardında çiftlere manevi rehberlik çalışması başlıyor.

İl vaizleri, yeni evlenecek çiftlere ailenin kuruluşundan başlayarak nişan, nikâh, eşler arası hak ve sorumluluk dengesi, boşanma gibi dini ve fıkhi pek çok mesele hakkında bilgilendirme yapıyor.

Yeni evlenen çiftlere sunulan manevi rehberlik hizmeti hakkında haber sitemize açıklamalarda bulunan Uzman Vaiz Mustafa Çakır şunları söyledi:

“Nikâhın değerinden, evliliğin getirdiği sorumluluklardan bahsediyoruz. Karşılıklı saygı sevgi çerçevesinde sadakat ölçüleri içerisinde evlilik hayatını sürdürmelerini tavsiye ediyoruz. Hayatın hep bir düzen içerisinde gitmeyeceğini, bazen inişlerin çıkışların ve sıkıntıların olabileceğini hatırlatarak bu tür zamanlarda da birbirlerine destek olmaları gerektiğini söylüyoruz. Herhangi bir sıkıntı yaşadıklarında, dini meselelerle ilgili soruları olduğunda bize ulaşabileceklerini belirtiyoruz. Sıkıntıları olduğunda kendilerini müftülüğümüze davet ediyoruz. Alo 190 hattıyla sorulan soruları da cevaplayarak yardımcı olmaya çalışıyoruz.”

Müftülüğün verdiği manevi rehberlik hizmetini değerlendiren damat İbrahim Ulu: “Allah razı olsun, bütün müftülük personeli evlilik konusunda gerek işlemler gerek bilgilendirme olsun çok iyi bir şekilde bize yardımcı oldular.” dedi.

Öte yandan Müftü Oral’ın sorusuna “Evet” yanıtı vererek evliliğe adım atan yeni evli çiftlere Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından olan "Ailem" kitap seti hediye ediliyor.

Editör: Mehmet Çalışkan