Giresun Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü Giresun Üniversitesi öğrencilerinin katılımıyla "Genç Diyanet Topluluğu"nu kurdu.

Bu kapsamda Genç Diyanet Topluluğu’nun kurulmasına yönelik tanışma ve istişare toplantısı düzenlendi.

İl müftülüğünde gerçekleştirilen kahvaltılı tanışma programına Giresun Üniversitesinin farklı bölümlerinde eğitim öğretim gören öğrencilerin yanı sıra Giresun Müftüsü Muhittin Oral, Giresun Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Nazım Elmas, Uluslararası Öğrenci Ofisi Koordinatörü Abdullah Demir, İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyeleri Yavuz Selim Göl ve Hüseyin Algur, Aile ve Dini Rehberlik Bürosu görevlileri, Üniversite Camii görevlileri ile Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Manevi Danışmanları ve Genç Diyanet Topluluğu sorumluları katıldı.

Program kapsamında öğrencilerle sohbet etme imkanı bulan Giresun Müftüsü Muhittin Oral gençlik döneminin önemine işaret etti,  ibadetlerde istikamet ve zaman yönetimi gibi konularda gençlere tavsiyelerde bulundu.

Müftü Oral, gençlik döneminde elde edilen bilgi ve birikimin, gençleri hayata hazırladığını belirtti. 

Giresun Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Nazım Elmas ise Genç Diyanet Topluluğu’nun kurulmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek çalışmaları destekleyeceklerini söyledi.

Gençlik Koordinatörü Fatih Buğra Şimşek, Gençlik Koordinatörlüğünce yürütülen çalışmalar, Aile ve Dini Rehberlik Bürosu görevlilerinden Adil Şahin ise ADRB çalışmaları hakkında bilgi aktardı.

Kurumlararası iş birliği ve koordinasyon ile hiçbir genci dışarıda bırakmadan toplumun bütün kesimlerine ulaşılması gerektiği vurgulanan istişare toplantısında Genç Diyanet Topluluğu’nun misyonu, vizyonu ve hedefleri istişare edilerek atölye çalışması gerçekleştirildi.


 

Editör: Mehmet Çalışkan