Diyanet İşleri Başkanlığınca ülke genelinde sürdürülen “Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesinde Din Görevlilerinin Katkısının Sağlanması”  projesi kapsamında Giresun Müftülüğü seminerler düzenliyor.

İl Müftülüğünce başlatılan ve “Aile İçi Şiddetin Önlenmesi” başlığı altında gerçekleştirilen seminerlerle aile içi şiddetin önlenmesi, zihniyet dönüşümünün sağlanması ve bu dönüşümü sağlayacak eğitimlerin toplumun bütün kesimlerine ulaştırılması hedefleniyor.

Öncelikle din görevlilerine yönelik düzenlenen seminerlerde ailenin korunması ve şiddetin önlenmesine yönelik İslami temeller, aile içinde çocuğa ve kadına yönelik şiddeti önlemeye yönelik kanunlar hakkında bilgiler veriliyor.

Bu kapsamda İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen seminerde Uzman Vaiz Zeynep Özdemir, aile kurmak kadar aile olmanın da önemli olduğuna dikkat çekerek şunları kaydetti:

“İnsan varlığının onuruna saygıdan doğan derin bir şefkat duygusuyla, her insan aile bireylerine merhametle yaklaşmalıdır. Yeryüzünün şerefli halifesi olmak, insan olarak yaratılmanın ayrılmaz bir vasfıdır. Allah’ın rızasına uygun biçimde dünya hayatını şekillendirme görevi hem kadının hem de erkeğin omuzlarındadır.”

Uzman Vaiz Mustafa Çakır ise şiddete karşı farkındalık oluşturulması gerektiğini ifade ederek şöyle devam etti:

“Şiddetin getirdiği felaketi idrak edemeyen insanların davranışlarına yön veren zihin kalıplarının değişmesi için yanlışı yapan insanların değişim yolunda gayret sarf etmesini sağlamak zorundayız. Hatalı davranışı doğuran düşünce kalıbı değişmedikçe bu kalıptan beslenen hatalı tutum ve davranışlar düzelemez.”

“Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesinde Din Görevlilerinin Katkısının Sağlanması” projesi kapsamında Giresun Müftülüğünce il merkezi ile Eynesil, Tirebolu, Şebinkarahisar, Yağlıdere, Piraziz, Görele, Doğankent, Alucra, Dereli, Bulancak, Çanakçı, Güce, Çamoluk, Espiye ve Keşap ilçelerinde seminerler verildi.

Editör: Mehmet Çalışkan