Giresun İl Müftülüğü, birlik ve beraberliğe katkı sağlamak ve cami cemaat aidiyeti oluşturmak amacıyla her ay düzenli olarak sabah namazı buluşmaları organize ediyor.

Giresun Müftüsü Muhittin Oral, her ay farklı bir camide yapılan sabah namazı buluşmalarına dair yaptığı açıklamada, mahallelileri camide buluşturmak ve cami mensubiyeti oluşturmak istediklerini belirterek şöyle devam etti:

 “Camilerin birlik ve beraberliğimize katkı sunması, camilerimizden alınan feyiz ve bereketle mahallelerimizin huzura kavuşması ve bu huzurun tüm şehre yayılması için sabah namazı buluşmaları düzenliyoruz.”

Sabah namazı buluşmalarında din görevlilerince Yasin-i Şerif okunuyor, sabah namazı cemaatle birlikte kılındıktan sonra tesbihat yapılıyor ve kısa bir sohbetin ardından program çorba ikramı ile tamamlanıyor.

Giresun İl Müftülüğünce düzenlenen “Cuma Sabahı Tesbihat Programı” bu ay Seyyid Vakkas Camii’nde gerçekleştirilecek.

Öte yandan Giresun Müftüsü Muhittin Oral, 4-6 yaş Kur’an kurslarında eğitim gören öğrencileri ağırladı.

Müftü Oral, 4-6 yaş Kur’an kurslarında verilen milli ve manevi değerlerin öğrencilerin şahsiyet gelişimine katkı sağladığını belirterek: “Bu çocuklar Kur’an-ı Kerim’i ve dini bilgileri sahih kaynaklardan öğreniyorlar. Bizim bir kimliğimiz var, bu vatanın olmazsa olmaz değeri ortak paydamız bayraktır, ezandır, Kur’an ve İslam’dır. Allah’ım birlik ve beraberlikten bizleri mahrum etmesin, yavrularımıza zihin açıklığı versin.” ifadelerini kullandı.

Müftülük ziyaretinin ardından Müftülük Site Camii’ni gezen miniklere burada İmam Hatip Engin Öztürk namaz hakkında bilgiler verdi ve çikolata ikram etti.

Editör: Mehmet Çalışkan