Giresun Müftülüğü gençlere yönelik hizmetleri istişare etmek amacıyla ilçe müftülerinin katıldığı bir toplantı düzenledi.

Toplantıya Giresun İl Müftüsü Muhittin Oral, il müftü yardımcıları ve ilçe müftüleri katıldı.

Giresun’un Piraziz ilçesinde gerçekleştirilen toplantıda ilçe müftülerine hitap eden Muhittin Oral, sosyal medya platformlarında gençlerin bilgilendirileceği, hak ve hakikatin savunuculuğunun yapılacağı araçların geliştirileceğini belirtti.

Yalan, fitne ve iftiranın yayılma hızının günümüzde daha da arttığını ifade eden Müftü Oral, ehliyet ve liyakat sahibi din görevlilerine sorumluluk düştüğünü belirtti.

Oral gençlerin terör örgütlerine, uyuşturucu tacirlerine, milli manevi değerlere aykırı yapılara yönelmemesi için çalışacaklarını söyledi.

Ankara’da geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen "35. İl Müftüleri İstişare Toplantısı" hakkında ilçe müftülerine bilgi aktaran Müftü Oral, toplantının sonuç bildirgesine dair de kapsamlı bir sunum yaptı. 

Toplantıda ayrıca 2018 yılı özel vaaz ve irşat programları ile Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında yapılacak programlar ve Mevlid-i Nebi Yarışması değerlendiridli.

2017-2018 ile 2018-2019 eğitim öğretim dönemlerinde Kur’an kurslarına devam eden öğrenci sayıları da toplantıda kapsamlı olarak istişare edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan