Giresun İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Giresun Şubesi iş birliğinde "2022 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım ve İstişare Toplantısı" düzenlendi.

Giresun Belediyesi Vahit Sütlaş Sahnesi'nde gerçekleştirilen toplantıya Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Bilgin konuşmacı olarak katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan toplantının açış konuşmasını İl Müftüsü Ramazan Topcan yaptı. 

Hayırseverlerin emaneti olan kurban hisselerini büyük bir hassasiyet ve titizlikle ihtiyaç sahiplerine ulaştıracaklarını belirten İl Müftüsü Topcan, "Kurban organizasyonuyla gönül coğrafyamızda bulunan birçok insana ulaşma imkanı buluyoruz. Kardeşlerimiz arasındaki saygı ve sevginin artmasına vesile olan kurban, her şeyden önce bir ibadettir. Bu bilinçle 'Bismillah' diyerek sahaya ineceğiz ve çalışmalarımızı başlatacağız. Sadece yurtdışında değil yurt içindeki kardeşlerimizin de gönlüne dokunarak, iyilik elimizi herkese ulaştıracağız. Muhterem Başkanımızın riyasetinde başlatılan bu güzel organizasyonla hayırsever kardeşlerimizin yardımları dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacaktır. Geçen yıl bu organizasyona emek veren kardeşlerimin samimi gayretleri gözlerimin önüne geldi. Rabbim bu güzel çalışmalarınızı amel defterlerinizin en güzel yerine yazsın. Bir kez daha hayır hizmetlerinde koşan, koşturan ve gönül veren siz değerli kardeşlerime teşekkür ediyorum." dedi. 

Ardından kürsüye davet edilen Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Bilgin, "2022 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Organizasyonu" konulu sunum yaptı.

Kurbanın yakınlaşmak anlamına geldiğini, Müslümanların birbirleriyle ve Allah’a yakınlaşmasına vesile olduğunu belirten Bilgin, "Diyanet İşleri Başkanlığımız 2022 yılı vekalet yoluyla kurban bağış bedelini yurt dışında 1800 TL, yurt içinde ise 2250 TL olarak belirlemiştir. Diyanet İşleri Başkanlığı 1993 yılından beri kurban ibadetine aracılık etmektedir. Her yıl olduğu gibi bu yıl da dünyanın çeşitli yerlerinde mazlum ve mağdur insanlara ulaşacağız. Türkiye Diyanet Vakfı’nın yürüttüğü vekaletle kurban organizasyonu tüm dünyada mazlumların umudu oldu." dedi.

Bilgin, bağış yapmak isteyenlerin Müftülüklere, Türkiye Diyanet Vakfı Şubelerine ilgili banka ve PTT şubelerine müracaat edebileceklerini ayrıca http://bagis.tdv.org adresinden online olarak bağış yapabileceklerini ifade etti.

Toplantıya İl Müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, vaizler, şube müdürleri ve din görevlileri katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan