İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, toplumun gençlik üzerinden programlanmaya çalışıldığını belirterek uyarılarda bulundu.

Rektör Saffet Köse, Giresun Müftülüğü tarafında Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında Giresun Üniversitesi Güre Yerleşkesi’ndeki rektörlük binasında düzenlenen programda “Peygamberimiz ve Gençlik” konulu konferans verdi.

Sela, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve sinevizyon gösterimiyle başlayan program, Giresun Müftüsü Muhittin Oral’ın açış konuşmasıyla devam etti. Müftü Oral: “Sevgili Peygamberimizin kılavuzluğunda Anadolu insanı ayağa kalkacak, Anadolu insanını kimse mağlup edemeyecek, Anadolu’da İslam, ezan, Kur’an ve bayrak hep hakimiyetini sürdürecek.” dedi.

Gençlere değerli müjdeler

“Peygamberimiz ve Gençlik” temalı konferans veren Prof. Dr. Saffet Köse ise Hz. Peygamber’in gençlere dönük değerli müjdeleri olduğunu belirtti.

Prof. Dr. Köse şöyle devam etti: 

“Peygamber Efendimiz çok önemli ve zor görevlere gençleri tayin etmiştir. Gençlere hayatın içerisinde,  kendi güçlerini, dinamizmlerini, o doğrultudaki hayallerini, ideallerini gerçekleştirebilmek için değer vermiş, güven vermiş, önem vermiş, motive etmiştir. 

Eğer anne babalar, büyükler, gençleri kendi değerlerimiz doğrultusunda, kendi kültürel kodlarımız doğrultusunda yoğuramazsak 'O zaman kıyametimiz kopmuştur.' diyor Peygamber Efendimiz. O yüzden gençler üzerinden konuşurken büyüklerin onlara karşı olan vazifelerini de görmezden gelemeyiz. Aslında gençleri konuşurken büyüklere de bunları söylemek gerekir. O yüzden Peygamber Efendimiz (s.a.s.) gençlere hitaben:  ‘Eğer büyüklerinize karşı saygı göstermiyorsanız, küçüklerinize sevgi beslemiyorsanız sizin toplumunuzda kıyamet kopmuştur.’ diyor. Büyüklere de: ‘Eğer onları iyi yetiştiremezseniz, iyi eğitemezseniz, onlara imkanlar hazırlayamazsanız kendi sonunuzu da siz hazırlamış olursunuz’ diyor. O sebeple biz bir bütün olarak dışarıdan programlanmaların farkında olmalıyız.” 


 

Editör: Mehmet Çalışkan