Giresun Müftülüğünce sürdürülen "Bölgesel Çalışma Projesi" toplantılarının ikincisi Gedikkaya bölgesinde görev yapan Kur’an kursu öğreticileri, imam hatip ve müezzin kayyımların katılımıyla gerçekleştirildi.

İl Müftüsü Muhittin Oral, güncel bir dil kullanarak gençlere ulaşacaklarını ve zararlı fikri akımlara karşı mücadele edeceklerini belirtti.

Müftü Oral, her din görevlisinin çevresindeki 10 gence ulaşarak bu gençlerin milli ve manevi değerlerine bağlı bir şekilde yetişmesi için gayret göstermesi gerektiğini ifade etti.

Gençlerin yalnız bırakılmaması gerektiğini belirte Oral, “Her hocamız yıl içerisinde 10 gençle ilgilenecek. Sohbet, söyleşi, kitap günleri, yemekli toplantı, gezi programları, yarışmalar gibi dini, sportif, sanatsal, sosyal etkinlikler düzenleyecektir.” dedi.

"Bölgesel Çalışma Projesi" kapsamında din görevlilerinin gazilere, gazi ve şehit yakınlarına, hastalara, yaşlılara, engellilere, esnaflara, bölünmüş ailelere ve ihtiyaç sahiplerine ulaşması planlanıyor.

Ayrıca nikâh merasimlerinde vaizler tarafından vatandaşlara bilgilendirme yapılması ve cenazelerde taziye programları gerçekleştirilerek vatandaşlara manevi destek olunması amaçlanıyor.

Editör: Mehmet Çalışkan