Giresun İl Müftüsü Muhittin Oral’ın konuşmasıyla başlayan programa ilçe müftüleri, şube müdürleri, vaizler, eğitim uzmanları, din hizmetleri uzmanları, aile ve dini rehberlik bürosu görevlileri, gençlik koordinatörleri, engelli koordinatörleri, manevi rehberlik uzmanları ve din görevlileri katıldı.

Konferansta konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Basılı Yayınlar Daire Başkanlığı Diyanet İşleri Uzmanı Abdurrahman Akbaş, eğitimde yeni metotların yeni söylemlerin geliştirilmesi gerektiğini belirtti.

Diyanet İşleri Uzmanı Abdurrahman Akbaş, gençlerin otoriter bilgi kaynaklarından hoşlanmadığını, onların dünyalarına ulaşmak için çaba gösterilmesi gerektiğini ifade etti.

Bilgiyle olan bağın koparılmaması ve güzel Türkçeyle gençlere ulaşılması gerektiğini belirten Akbaş: “Gecemizi gündüzümüze katıp çalışmıyorsak vebaldeyiz. O yüzden akran eğitim metodu kullanarak iletişim sağlamalı, gençlere bilgiyi serbest sohbet ortamlarında aktarabilmeliyiz. En verimli bilgiler serbest ortamlarda oluşuyor.” şeklinde konuştu.
 

Editör: Mehmet Çalışkan