Ülke genelinde Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı olarak hizmet veren 4-6 yaş grubu Kur’an kurslarında öğrencilere Kur’an-ı Kerim eğitimi başta olmak üzere temel dini bilgiler ile milli ve manevi değerler eğitimi veriliyor.

Yaş gruplarına uygun olarak Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan müfredat kapsamında uzman öğreticiler eşliğinde dua, şükür, sabır, sevgi, saygı, sorumluluk, doğruluk, dürüstlük, paylaşmak, adalet gibi kavramlar öğretilen çocukların; kendilerine ve topluma faydalı bireyler olarak yetişmesi hedefleniyor.

Bu kapsamda hizmet veren Giresun Müftülüğü 15 Temmuz 4-6 Yaş Kur’an Kursunda 2018-2019 eğitim öğretim yılının ilk döneminde Kur’an-ı Kerim okumayı öğrenen 21 öğrenci için program düzenlendi.

Programda çocukları yalnız bırakmayan Giresun İl Müftüsü Muhittin Oral, 4-6 yaş grubu Kur’an kurslarında çocukların yaş ve gelişim özelliklerine uygun dini eğitim verildiğini belirterek kursların yaygınlaşması için yardımsever Giresun halkının desteklerini beklediklerini söyledi.

“Gayemiz melek gibi insanlar yetiştirmek”

Müftü Oral konuşmasına şöyle devam etti:

“Çocuklarımız bu kurslarda Kur’an-ı Kerim’i ve İslam’ın temel bilgilerini öğreniyor. Şükürler olsun 4-6 yaş Kur’an kurslarımızda bu yıl öğrenci sayımız 325’e ulaştı. Giresun’da bu yaş kategorisinde öğrenci sayısının artması için yere ihtiyacımız var. Hayırseverlerimizin desteklerini bekliyoruz. Dünyadan bir gün göçüp gideceğiz ama önemli olan peşimizde böyle besmeleyi, Allah’ı, Peygamberi unutmayan nesiller bırakmak ve kırmayan, dökmeyen, melek gibi insanlar yetiştirmek. Derdimiz, aşkımız, muhabbetimiz bu. Yavrularımızın kılına zarar gelmesin, bu yavrularımız inşallah mahşerde ailelerinin göz aydınlığı olsun.”

İl Müftüsünün konuşmasının ardından minik öğrenciler ilahiler seslendirdi.

Programın sonunda Kur’an-ı Kerim okumayı öğrenen bütün öğrencilere İl Müftülüğünce Kur’an-ı Kerim hediye edildi.

Programa Kur’an-ı Kerim okumayı öğrenen 21 öğrencinin yanı sıra din görevlileri ve öğrencilerin velileri katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan