Espiye İlçe Müftüsü Yavuz Koçak, İlçe Müftülüğü olarak ramazan ayı içerisinde yapacakları çalışmalara dair açıklamalarda bulundu.

İlçe Müftülüğü olarak ramazan ayının huzur içerisinde geçirilebilmesi için gerekli bütün tedbirleri aldıklarını belirten Müftü Koçak şunları kaydetti:

“Diyanet İşleri Başkanlığımız her yıl ramazan ayında bir konu belirlemektedir. Bu sene ‘Ramazan ve İnfak’ konusunu belirledi. Bütün camilerimizde özellikle bu başlık altındaki konulara değinilecek. İmkânlar ölçüsünde camilerimiz kadın, çocuk, engelli gibi toplumun bütün kesimlerini kuşatacak şekilde düzenlenmiş ve ibadete hazır hâle getirilmiştir. Görevlisi bulunmayan camilere imkânlar ölçüsünce personel görevlendirildi.

İftar ve imsak saatlerinde Diyanet Takvimi ve Müftülüğümüze ait imsakiyeye riayet edilecek. Ramazan ayı boyunca mahalle ve köy camilerimizde mukabele okunacak. Teravih namazlarından önce tüm camilerde vaaz edilecek. Ayrıca mahalle ve köylerimiz ziyaret edilerek vaaz ve irşat programları icra edilecek.”

Müftü Yavuz Koçak; bağış, fitre ve zekâtların Türkiye Diyanet Vakfı Espiye Şubesine makbuz karşılığında bağışlanabileceğini, bağışlanan fitre ve zekâtların yoksullara ve Kur’an kursu öğrencilerine dağıtılacağını belirtti.

Koçak, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

"Ramazan, inananlar için evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem ateşinden kurtuluş ayıdır. Ramazan, tutulan oruçları, iftar ve sahurları, okunan hatim ve mukabeleleri, kılınan teravih namazları ile baştan sona bir feyz ve bereket ayıdır. Ramazan ayının Espiye’mize, ülkemize ve gönül coğrafyamıza rahmet, bereket ve huzur getirmesini ve oruçlarımızın kabulünü Yüce Allah'tan niyaz ederim.”

Editör: Mehmet Çalışkan