Diyanet İşleri Başkanlığı 2018 yılı Hac Organizasyonuyla hac farizasını yerine getirmek için Espiye ilçesinden bu yıl kutsal topraklara gidecek 34 Hacı adayı için Ulu Camide uğurlama töreni düzenlendi.      

Espiye ilçe Müftü vekili Mehmet Emre törende yaptığı konuşmada, kura sonucu hacca gitmeye hak kazananların çok nasipli olduklarını belirterek, hacda, kendilerine verilen eğitime göre hareket etmelerini istedi.

Emre, hacı adaylarının zorlanmadan ibadetlerini yerine getirmeleri ve sağlıkla dönmeleri için dua ettiklerini ifade ederek: "Onlar da inşallah bizler için vatanımız için, milletimiz için İslam âlemi için kutsal topraklarda dua ederler. Rabbim hacı adaylarımızın yaptığı ve yapacağı ibadetleri kabul buyursun." dedi.

Uğurlamada, Espiye ilçe Müftülüğü Din Görevlileri tarafından Kur'an-ı Kerim, İlahiler, Tekbirler, Selavat-ı Şerifler okundu. Espiye ilçe Müftü vekili Mehmet Emre'nin  ettiği duanın ardından Güce ilit Köyü Cami İmam Hatibi Ümit Güler'in başkanlığındaki hacı adayları, dualarla kutsal topraklara uğurlandı.

“Yıllardır dört gözle bugünü bekliyorduk” 

Mukaddes topraklara gidecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren hacı adayları, bu güzel duyguyu bütün Müslümanların yaşamasını gerektiğini belirterek, dört gözle bugünü beklediklerini söylediler. 34 hacı aileleri ve yakınları ile vedalaşarak Ordu hava alanına hareket etti. 
 

Editör: Mehmet Çalışkan