Espiye'de sabahın erken saatlerinde maskelerini takarak camilere gelen vatandaşlar, bayram namazı kıldı. 

Bayram namazını kılmak için Merkez Camii'ni dolduran vatandaşlar, fiziki mesafe kuralına göre saf tuttu.

Namaz öncesinde cami cemaatine hitap eden İlçe Müftüsü Yavuz Koçak, "kardeşliğin, dostluğun, barışın, birlik ve beraberliğin en üst düzeye ulaştığı bir Kurban Bayramına huzur ve sükunet içerisinde ulaşmanın sevincini, coşkusunu ve mutluluğunu yaşadıklarını" söyledi.

Bayramların dargınların barıştığı, mezarların ve yaşlıların ziyaret edildiği, dayanışma ruhunu pekiştirdiğini belirten Müftü Koçak, “Son yıllarda ülkemizin birlik ve beraberliğe daha fazla ihtiyaç duyduğu bu kritik dönemde, böyle özel ve güzel günler, milli birlik ve beraberliğimizi, dayanışma ruhumuzu pekiştirecek, dirliğimize, birliğimize, vatanımıza, milletimize ve bayrağımıza daha sıkı sarılmamıza vesile olacaktır. Bu nedenle böyle mübarek ve toplumsal kaynaşmanın sağlandığı özel günleri, küskünlükleri ve kırgınlıkları bir kenara bırakacak, sevgi ve hoşgörü anlayışına sığınacak bir fırsat olarak değerlendirmeliyiz.” ifadelerini kaydetti.

Bayram namazına gelen vatandaşlara Espiye Belediyesince sabah kahvaltısı ikram edildi.

Espiye Müftülüğü ve Belediye öncülüğünde düzenlenen bayramlaşma törenine İlçe Müftüsü Yavuz Koçak, Belediye Başkanı Mustafa Karadere, Başkan yardımcıları Selahattin Hürüz, Mustafa Bodur, belediye meclis üyeleri, daire amirleri ile vatandaşlar katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan