Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), sel felaketinin yaşandığı Giresun’da yaraları sarıyor.

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), Giresun’da meydana gelen sel felaketinin ardından Giresunlu vatandaşlara destek olmak amacıyla yardım kampanyası başlattı.

DİTİB, kampanya kapsamında toplanan yardımları, sel mağdurlarına ulaştırılmak üzere Türkiye Diyanet Vakfına teslim etti.

Almanya’da yaşayan Türk vatandaşların desteğiyle gerçekleştirilen kampanya kapsamında toplanan paralar, DİTİB Almanya’yı temsilen Essen Bölge Birliği Başkanı Fahrettin Alptekin, Düsseldorf Bölge Birliği Başkanı Ersin Özcan ve Münster Bölge Birliği Başkanı Durmuş Aksoy tarafından Giresun İl Müftüsü ve TDV Giresun Şube Başkanı Muhittin Oral’ın koordinesinde Türkiye Diyanet Vakfına teslim edildi.

Essen Bölge Birliği Başkanı Fahrettin Alptekin, DİTİB Almanya camiası olarak sel felaketi sonrası yaraları bir nebze olsun sarmak için harekete geçtiklerini belirterek, “Giresun için Müşavirliğimizin gözetiminde hızlı bir yardım kampanyası başlattık. Türkiye Diyanet Vakfımız ‘Biz yardımın ulaştırılması hizmetlerini sizin adınıza üstleniriz.’ dedi. İl Müftümüz Muhittin Oral bize hem rehberlik hem ev sahipliği yaptı. Bizler DİTİB olarak katkımızı Müşavirliğimiz adına takdim ediyoruz. Hem Türkiye Diyanet Vakfına hem Giresun İl Müftülüğüne teşekkür ediyoruz.” dedi.

TDV Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Çetin, bağışta bulunan tüm vatandaşlara teşekkür ederek, “Hayırsever vatandaşlarımızdan Allah razı olsun, bağışlarının devamını diliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Giresun İl Müftüsü ve TDV Giresun Şube Başkanı Muhittin Oral ise yaşanan sel felaketinin ardından yaraların sarılması için gayret ettiklerini belirterek, “Gurbetçi vatandaşlarımızın bu zor günümüzde yanımızda olmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Yaptıkları yardımların kabulünü Cenab-ı Hakk’tan niyaz ediyorum.” diye konuştu. 

Afet bölgesine gıda kolisi ve yıkanabilir maske ulaştırıldı

Öte yandan Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Çetin, Giresun İl Müftüsü Muhittin Oral ve DİTİB heyeti selin yaşandığı Doğankent, Yağlıdere, Espiye ve Dereli ilçelerinde incelemelerde bulundu.

Resmî kurumlara geçmiş olsun ziyareti gerçekleştiren heyet, afet bölgesinde gıda kolisi ile TDV Eskişehir ve Diyarbakır Kadın ve Gençlik Kolları tarafından hazırlanan yıkanabilir maskelerin dağıtımına katıldı.

Afetten zarar gören camiler incelendi, vatandaşlarla geçmiş olsun dilekleri iletildi.

Giresun İl Müftülüğünden yapılan açıklamada, DİTİB Almanya tarafından Türkiye Diyanet Vakfına teslim edilen yardımlarla psikososyal desteğe ihtiyaç duyan vatandaşlara destek olunacağı, ayrıca selden zarar gören cami ve Kur’an kurslarının bakım ve onarımı ile tefrişatının yapımına katkı sağlanacağı kaydedildi.

Editör: Mehmet Çalışkan