Giresun İl Müftülüğü koordinesinde inşaatı devam eden Dini İlimler Merkezi, hayırsever vatandaşlar ve din görevlilerinin desteğiyle yükseliyor.

İl Müftüsü Muhittin Oral, Mimar Orhan Aydın ile İnşaat Mühendisi Hakan Bahat’a, Dini İlimler Merkezi inşaatına yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür etti.

Müftü Oral, Mimar Aydın ve Mühendis Bahat’ı makamında kabul etti.

Giresun Aksu mevkisinde yapımı devam eden Dini İlimler Merkezi’nin mimari ve statik projesinin hazırlanmasına destek veren Aydın ve Bahat’a teşekkür eden Müftü Oral, örnek bir projeyi hayata geçirmek için adım attıklarını belirterek; “Üzerinde uzun bir zamandır çalıştığımız Giresun Dini İlimler Merkezi’ni, İlimize hep beraber kazandırmış olacağız. Projemizin hafriyat çalışmasını ve zemin güçlendirmesini bitirdik. Temel atmaya hazır hale getirdik. İl Özel İdaresi çalışanı, Mimar Orhan Aydın projemizin mimarisinde, İnşaat Mühendisi Hakan Bahat ise statiğinin hazırlanmasında büyük emek sarf ettiler. Kendilerine şahsım ve kurumum adına teşekkür ediyorum. Dünyada ve ahirette mükâfatını misliyle görmelerini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.” dedi. 

İl Müftülüğünde gerçekleşen buluşmada Oral, Mimar Orhan Aydın ile İnşaat Mühendisi Hakan Bahat'a plaket takdim etti.

Zemin iyileştirme çalışmaları biten proje tamamlandığında, bünyesinde bin 500 kişi kapasiteli cami, hafızlık ve 4-6 yaş grubu Kur'an kursu, konferans salonu, çok amaçlı salon, spor salonları, kütüphane, Diyanet Evi, İlahiyat Akademisi, bilişim sınıfları ve gençlik merkezinin yer alacağı belirtildi.

Editör: Mehmet Çalışkan