"Gençliğe Değer" projesi Diyanet İşleri Başkanlığı rehberliğinde ülke genelinde devam ediyor.

Proje kapsamında il ve ilçe müftülükleri gençlere yönelik etkinlikler düzenliyor.

Çalışmalarını bu kapsamda sürdüren Giresun İl Müftülüğü, gençlere yönelik çalışmaları istişare etmek amacıyla toplantı düzenledi.

Toplantıda imam hatip, müezzin kayyım ve Kur’an kursu öğreticilerine hitap eden İl Müftüsü Muhittin Oral; gençlerin sahih dini bilgiye ulaşması, milli ve manevi değerlere uygun olarak yetişmesi ve dini istismar eden yapılardan uzak kalmaları için gayret gösterdiklerini belirtti. 

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (s.a.s.) gençleri çok önemsediğine ve gençleri en yakınında bulundurarak onlara önemli görevler verdiğine dikkati çeken Müftü Oral, “Peygamberimizin gençlerle kurduğu samimi iletişim, onun varisleri olan din görevlilerine örneklik teşkil etmekte ve önemli sorumluluklar yüklemektedir. Salgın döneminde gençlerle bağımızı koparmadan, sosyal medya ve dijital imkanları kullanarak gençlerimizle kurduğumuz iletişimi devam ettirmeliyiz. Kendini bilen, Rabbini tanıyan, ailesine saygılı, topluma karşı sorumlu, insanlığa karşı duyarlı, çevreye karşı bilinçli bir gençliğin yetiştirilmesi için gayret edip onlara öncülük edersek, gençlerimizin azim ve kararlılığı geleceğe umut olacak ve yön verecektir.” dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan