"2020 Yılı Mevlid-İ Nebi Haftası" etkinlikleri kapsamında Giresun İl Müftüsü Muhittin Oral, emekli din görevlileriyle buluştu.

"Ömürlerini iyilik, yeryüzünün imar ve ıslahı için adayan din görevlilerinin emeklilikten sonra da ‘din gönüllüsü’ olarak görevlerini sürdürdüklerini" ifade eden İl Müftüsü Oral, şöyle devam etti:

"Din görevlileri camilerin mihrabından, minberinden, kürsüsünden, minaresinden, Kur’an kurslarından yükselen sesidir. Din görevlilerimiz doğumda, düğünde, asker uğurlamada, acı günlerinde her zaman milletimizin yanında yer almıştır. Din görevlilerimiz dini görevlerin ötesinde, yüklendikleri kutsal vazifenin gereği olarak, dini değerlerin bilinmesi, erdemlerin yaşanması, güzelliklerin paylaşılması, bilgi ve ahlak merkezli bir dindarlığın benimsenmesi için çaba göstermektedir. Mihrap, minber ve kürsüde topluma rehberlik ve önderlik eden, ilmi, irfanı ve yaşantısıyla örnek olan tüm din görevlilerine teşekkür ediyor, ebediyete irtihal edenlere Cenab-ı Hakk’tan rahmet niyaz ediyorum."

Konuşmaların ardından emekli din görevlilerine plaket takdim edildi.

Programda İl Müftü Yardımcıları Yusuf Genç ve Murat Mutlu da hazır bulundu.

Editör: Mehmet Çalışkan