Giresun Valiliği bünyesinde oluşturulan "Vefa Sosyal Destek Grubu" çalışmalarına din görevlileri eliyle destek veren İl Müftülüğü, kırsalda jandarma, merkezde emniyetle iş birliği içerisinde sokağa çıkmaları sınırlandırılan vatandaşların ihtiyacını karşılamak için çalışıyor.

İl Müftülüğünce başlatılan "Derdiniz Derdimiz Olsun" projesi kapsamında zengin ile fakir arasında köprü olunurken, koronavirüs salgını dolayısıyla mağduriyet yaşayan ailelere yardım kolileri ulaştırılıyor.

Koronavirüsle mücadelede mesai mefhumu gözetmeksizin hizmet veren din görevlileri, vatandaşın kömürünü taşıyor, bahçe ve tarım işlerini yapıyor, resmî iş ve işlemlerine dair tüm hizmetleri evlerine götürüyor.

Koronavirüs salgınında vatandaşlara manevi destek sağlamak amacıyla oluşturulan sosyal medya grupları ile manevi destek hizmeti veren din görevlileri, okudukları ezan, sala, dua, tekbir ve salavatlarla vatandaşa moral veriyor, düzenli olarak yapılan anonslarla vatandaşlar bilgilendiriliyor.

Milli Dayanışma Kampanyası kapsamında "Biz Bize Yeteriz Türkiyem" diyerek maaşlarıyla destek olan din görevlileri, hayırseverlere de kampanyaya destek vermeleri tavsiyesinde bulunuyor. 

Sokak hayvanlarına yiyecek bırakılıyor

Koronavirüs tedbirleri kapsamında sosyal hareketliliğin azalması nedeniyle aç kalan sokak hayvanlarını da unutmayan Keşap İlçe Müftülü din görevlileri, park ve bahçe gibi sokak hayvanlarının yaşan alanları olarak belirlenen noktalara yiyecek ve su bırakıyor.

Uzun süre aç kaldıkları için bitkin düşen sokak hayvanlarını, din görevlileri elleriyle besliyor.

Editör: Mehmet Çalışkan