Türkiye Diyanet Vakfınca başlatılan; "Vakit Türkiye İçin İyilik Vakti; Beklenen Sensin" yardım kampanyasının ardından 81 ilde harekete geçen il ve ilçe müftülükleri ile Türkiye Diyanet Vakfı şubeleri, yaşlı, hasta ve engelliler başta olmak üzere ihtiyaç sahibi ailelere umut oluyor.

Bu kapsamda çalışmalarını aralıksız sürdüren Espiye İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Espiye Şubesi, ihtiyaç sahibi ailelere destek olmak üzere; "Hiç Kimse Kimsesiz Kalmasın, Her Cami ve Kur'an Kursunun Bir Yetim Kardeşi Olsun" sloganıyla yardım kampanyası başlattı.

Espiye İlçe Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Espiye Şubesi iş birliğinde hayırseverlerin destekleriyle hazırlanan Ramazan yardımı kolileri, ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıldı.

Çalışmalara dair Diyanet Haber'e açıklamalarda bulunan İlçe Müftüsü Yavuz Koçak; "Vefa Sosyal Destek Grubu'nda görevli personelimiz, 'Sizden kim bir kardeşinin ihtiyacını giderirse Allah da onun ihtiyacını giderir.' ve 'Komşusu açken tok yatan bizden değildir.' hadis-i şerifleri doğrultusunda gece gündüz milletimize hizmet etmektedir. 'Biz Bize Yeteriz Türkiyem' kampanyası kapsamında Müftülüğümüzce yürütülen 'Hiç kimse kimsesiz kalmasın, her cami ve Kur'an kursunun bir yetim kardeşi olsun' projesi ile Türkiye Diyanet Vakfı Espiye Şubemizin imkânları nispetinde tespit edilen ihtiyaç sahibi 125 aileye 18 bin TL tutarında gıda yardımı yapıldı. Din görevlilerimiz hayırseverler ve ihtiyaç sahipleri arasında köprü oldu." dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan