Giresun Müftülüğü yetim ve öksüz çocuklara sahip çıkmak, ihtiyaçlarını karşılamak, çeşitli sosyal etkinliklerle aile şefkatini tesis etmek, 4-6 yaş Kur’an kursu öğrencilerine paylaşma bilinci kazandırmak ve Giresunlu hayırseverlerin yardımlarını çocuklara ulaştırmak amacıyla örnek bir proje hayata geçirdi.

“Bir Kalbe Dokunmak” isimli proje hakkında açıklamalarda bulunan İl Müftüsü Muhittin Oral; yetimlere, yoksullara, yolda kalmışlara mazlumlara sahip çıkmanın önemine değinerek şunları kaydetti:

“Allahu Teâlâ’nın birer emaneti olan yetimlere sevgi gösterilmesi, mallarının korunması toplumun ortak görevidir. Çevremizdeki yetimlerle yakından ilgilenip onlara iyi davranmalı, ihtiyaçlarını karşılayarak haklarını korumalı ve onlara merhamet etmeliyiz. Yetimleri sevgisizlikten korumak, ülkemizin geleceği evlatlarımız olarak bağrımıza basmak hepimizin ortak sorumluluğudur.”

Giresun Müftülüğüne bağlı 4-6 yaş grubu Kur’an kurslarında eğitim gören öğrenciler ise projeye oyuncaklarını yetim çocuklarla paylaşarak destek oldular.

Proje kapsamında İl Müftülüğü çocuklara kitap hediye etti.

Giresun Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü ve Giresun Üniversitesi Genç Diyanet Topluluğu’nun katkılarıyla lunaparkta düzenlenen etkinlikte ise çocuklar gönüllerince eğlendiler.

Editör: Mehmet Çalışkan