Kur’an kursu öğrencisi Hafız Hakan Kılıç’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan İcazet Merasimi, protokol konuşmaları ile devam etti.

Açış ve selamlama konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Cevat Erişti, “Hafızlık sabırla elde edilir. Bu zorlu süreci sabırla ve başarı ile tamamlayan bu gençlere, bu gençlerin ailelerine, İlçemizden ve İlçemiz dışından katkı yapanlara, bu merasimin hazırlanmasında katkısı olan başta Kaymakamımıza, İlçemizin saygı değer protokolüne ve yöneticilerine, benden önce burada görev yapan müftü ağabeylerime,   Valimize, bu hafızların yetişmesinde katkısı olanlara teşekkür ediyorum” dedi.

İl Müftüsü Muhittin Oral ise “Hafızlık ve 4-6 yaş grubu Kur’an kursları sıralamasında Türkiye genelinde ilk yirmi içerisindeyiz. Hafızlık kurslarımızda 425 öğrenci var. 125'i  Bulancak’tan. Bulancak'ta bu işin emeği var. Çalışıyorlar VE emeklerinin karşılığını alıyorlar. Bu hafızlarımız bundan sonraki hayatlarında Arapça öğrenecekler, Kur'an’ın manasını da anlayacaklar, yaşayacaklar ve anlatacaklar. Rabbim Kur'an hizmetini ve sevgisini daim eylesin.” ifadelerini kullandı.

Hafızlık Proje İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin ilahi dinletisinden sonra kürsüye gelen Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Bilgin ise şöyle konuştu:

mehmet bilgin diyanet haber

“Karadeniz’de Bulancak’ın ayrı bir yeri var. Rabbimiz yüce kitabında, ‘Kur'an-ı biz indirdik. O’nu biz koruyacağız.’ buyuruyor. Peygamber Efendimizden günümüze kadar Kur'an’ın bir harfinde dahi değişiklik yoktur.  Bu yavrularımız Kur'an-ı gönüllerine nakşettiler. Peygamberimizin müjdesine nail oldular.  Bu yavrularımızı kutluyorum.

Doğruları kaynağından öğrenmeliyiz. Ülkemizde 160 bin hafız var. Bu sayı az. Nüfusu on milyon olan bazı İslam ülkelerinde 500 bin hafız var. Hafızlıkta Rize birinci, Trabzon ikinci. Bulancağımız bunu neden yakalamasın. Biz Kur’an’a ne kadar bağlanmışsak o kadar yücelmişiz. Allah bu kitaba sarılanı vezir, sarılmayanı rezil etmiştir. Yazılmış olan bütün kitaplar yok olsa yüce kitabımız bu yavrularımız gibi gönüllerine nakşedenler sayesinde yok olmayacaktır. Rabbimiz, ‘Biz Kur'an’ı düşünüp öğüt alsınlar diye kolaylaştırdık.’ buyuruyor. Halkımızın dilinde 6666 ayeti bu yavrularımız 10 ay gibi kısa bir zamanda ezberlediler. Kutsal metinler olduğu için ezberliyorlar. Başka hiçbir kitabı hiç bir babayiğit bu kadar zamanda ezberleyemez. Hafızlık resmi mesaiye göre yapılacak bir iş değildir. Hocası öğrencisini sabah namazından sonra dinlerse bereketli olur. Saat dokuzda bu olmaz. Hafızlığa emek veren hocalarımıza,  küçücük evladının şefkatine doyamadan on yaşında onu Kur’an kurslarına gönderen anne ve babalarına teşekkür ediyorum.” 

Hafız öğrencilerin kısa sureleri okumalarının ardından hafızlara belgeleri ile birlikte çeşitli hediyeler verildi.

Editör: Mehmet Çalışkan